divendres, 9 d’octubre del 2009

Camps no vol que Miquel Grau tinga l'Alta Distinció de la Generalitat



CAMPS IGNORA LA PETICIÓ DEL BLOC
D’ATORGAR-LI L’ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT A L’ALACANTÍ MIQUEL GRAU, L’ÚLTIMA VÍCTIMA DE LA TRANSICIÓ POLÍTICA

València, 8 d’octubre de 2009

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha declarat que el president de la Generalitat, “ha tornat a fer ús del seu talant antidemocràtic i no ha tingut en compte la petició formal formulada pel BLOC i presentada per registre d’entrada de Presidència per atorgar-li l’Alta Distinció de la Generalitat a títol pòstum al jove alacantí Miquel Grau, que morí en 1977 víctima d’un atac feixista, sent així la darrera víctima mortal de la transició política”. Morera ha destacat que totes les persones i entitats distingides enguany pel govern valencià “són mereixedores d’això i de molt més, però ens sembla trist que Camps no faça cas a les peticions de la ciutadania i que el Consell ignore a les persones que moriren fa 30 anys reclamant la llibertat, l’amnistia i l’estatut d’autonomia”.

En les últimes setmanes, el BLOC ha arreplegat adhesions i ha creat un grup al Facebook, on han donat suport a la iniciativa de la formació valencianista més de 800 persones.

Segons Morera, “ens té igual que Camps no ens faça cas i ens margine perquè nosaltres el dia 31 d’octubre anem a celebrar un acte en la ciutat d’Alacant per retre-li homenatge a Miquel Grau perquè pensem que és de justícia recordar a aquells que perderen la vida per reafirmar la nostra identitat i la nostra autonomia i com que tenim memòria història i dignitat, farem un acte en record de Miquel, on comptarem amb la presència de la seua família”. A més, el partit valencianista insistirà de nou perquè eixa distinció siga atorgada l’any que ve.

El secretari general del BLOC també ha recordat que el BLOC d’Alacant ha demanat formalment que la ciutat atorgue la medalla d’or a Miquel Grau.

Així mateix, Morera ha volgut transmetre la seua felicitació al doctor Cavadas, al pare Ricardo García i ha recordat també al desaparegut Vicente Ferrer, com també el Col•legid d’Advocats, la Casa de la Caritat, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, el Museu escolar El Pusol d’Elx, la Fundació Bancaixa, al director de teatre Alberto González Vergel, al Museu Arqueològic d’Alacant, a Víctor Claver, al Llevant UD i la Federació de Pilota Valenciana, persones i entitats distingides per la Generalitat per la seua aportació a la societat.