dijous, 5 de maig del 2011

El limbo dels doblatges valencians



Després de la notícia en que RTVV retallava un 75% l'ajuda als doblatges en valencià, ens trobem amb que el col·lectiu de professionals del doblatge (CPD) del País Valencià ha decidit no acceptar cap encàrrec de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) fins que l'ens públic no els pague un deute pendent amb els estudis que ascendeix a 3,5 milions d'euros.

A través d'una nota de premsa indiquen que són conscients de les dificultats dels estudis però assegura que "la morositat ha arribat a un punt que és millor per a nosaltres deixar de treballar per a Canal9 i no acumular més deute". Els actors denuncien que RTVV, que representa el 90% de la seua faena, "incompleix sistemàticament els terminis de pagament" i "perjudica greument l'escassa estabilitat de la nostra faena".

També han criticat que l'administració pública valenciana, de la qual RTVV també forma part, se'n passe del termini de 400 dies per pagar els seus proveïdors "quan segons les darreres informacions aparegudes en premsa, altres empreses, fins i tot presumptament implicades en greus delictes, cobren les seues factures en 30 dies" (600.000 €), en relació a una informació apareguda sobre Orange Market.

Mentrestant el PP prohibeix l'emissió de TV3, segons alguns peperos per falta de reciprocitat, falta de reciprocitat precisament per l'impagament de RTVV al satèlit que ho retransmitía a catalunya. Però, a falta de vergonya, no han dubtat en multar a ACPV en multes estratosfèriques per embutxacar-se més diners i de pas, fotre encara més la nostra llengua.

Aixina i tot, estic en contra d'aquells que diuen que tinguem una política cada vegada més Italiana...no, nosaltres estem molt pitjor...aquells no tenen que oferir noves glòries als seus aniquiladors.