dijous, 9 de desembre del 2010

El supranacionalista Vaja Llosa



-Ansar i la Verga-

Al senyor Vergas Llosa l'han guardonat amb un Premi Nobel. Personalment no he llegit ninguna obra seua, per lo tant, no vaig a criticar el fet d'haver guanyat el Nobel, potser si és un bon escriptor i tot, o potser està igual de comprat que el Nobel de la Pau d'Obama...aaaai que bonica és l'amistat!

Lo que si puc criticar són les seues airades declaracions...airades i hipòcrites, que francament, només enganyaràn a aquell que estiga cegat per la seua panxa plena. O també, puc fer un exercici d'un especial vistiplau i pensar que simplement el pobre home està major i no té ni idea del que diu o de lo que són els nacionalismes, ja que englobar tots els nacionalismes en un sol, és una acció pròpi d'una persona en un nivell cultural molt pobra...però dubte que aquest cavaller que a guanyat el gran i inconmensurable Premi Nobel siga tant inculte, no?

Doncs bé...a part d'altres perles anteriors com "el toreo es comparable a Shakespeare o Beethoven" o després de comprovar la qualitat de la novel.la de Tirant lo Blanc i lloar tant l'obra com l'autor, criticar la llengua "vulgar" en la que estava escrita...ara ha soltat una altra, "El nacionalismo ha sido la causa de las peores carnicerías de la historia"... la religió i la economía no han tingut res a vore en el repartiment de la carn per lo que es veu. O també, "Ojalá que los nacionalismos, plaga incurable del mundo moderno y también en España, no estropeen esta historia feliz". (tant de bò passara i el nacionalisme espanyol deixara d'estropear-ho)

Però val, el tio té raó en una cosa, almenys en la península si hi ha hagut un gran bany de sang a causa del nacionalisme...del SEU nacionalisme...sobretot quan Franco, ixe gran patriota al cap d'un exèrcit NACIONAL, va carregar per la "sagrada unitat d'Espanya". Per tant...precisament el seu nacionalisme destructor i excloent és bò, però els nacionalismes emancipadors del colonialisme, ixos anomenats "nacionalismes perifèrics", no.

Però no és d'extranyar tampoc, el senyor Mario volía ser torero, i de fet, és un afèrrim defensor d'eixa brutal pràctica, aixina que la seua mentalitat o moralitat no és que siga molt sana...sumem-li que en Perú són molts els que estàn farts d'este personatge, ja que també està en contra dels Peruans, la seua cultura i les seues llengües i a favor del Imperialisme de la Madre Patria...aixina que la seua hipocresía d'anar contra els nacionalismes, i no criticar el seu, segurament és perque o bé no creu que lo seu siga nacionalisme (com tants fascistes negacionistes), o bé els dinerets de la sombra que l'acull s'han de tornar amb lleialtat.

Per això quan parla dels nacionalismes, no parla de les prohibicions de les llengües peninsulars, de quan tan sols es permitía la "lengua del imperio", denegant al Valencià a la més marginada intimitat per a no molestar als xuplaculs estos.


-El Rey de Ejpanya i Mario parlant de Shakespeare mentre juguen al Backgamon a una plaça de bous.-

Aquests són els pitjors nacionalistes, els que diuen no ser-ho i critiquen a les minories, buscant més el seu extermini cultural. És un botifler, un tipo que s'acosta al fort encara a costa de maltractar la cultura pròpia del seu país. Amb l'extermini cultural que hi va haver amb la conquesta d'Amèrica és lamentable que 500 anys després ixca un tipo aci a defensar la supremacia de la llengua castellana sobre les altres.

El nacionalisme espanyol és el pitjor de tots perquè nega la identitat dels altres i menysprea la seua cultura. Considera dialectes o llengües inútils a les altres de la península. I en el súmmum de la cara dura encara diu que és el castellà la llengua perseguida.

El seu reduccionisme d'este tema és insultant. No es pot comparar un nacionalisme expansionista nazi com el espanyol amb un nacionalisme emancipador del colonialisme (Àsia, Àfrica, Amèrica llatina). Ni a un partit nacionalista d'esquerres amb un de dretes. Hi ha molts matisos. El principal que qualsevol idea defensada pacíficament no ha de ser dolenta, tesi que neguen Savater i companyia, que després amb desvergonyiment parlen del seu patriotisme constitucional, com Vargas Llosa. Ni amb un nacionalisme en un vessant cultural, de reivindicació d'una cultura, sense pretensió política.

Quan un escriptor basa la seua ideología en el capital i el fascisme em bull la sang, és vergonyós.
Als que es pregunten d'on ixen tants independentistes i nacionalistes, doncs cada vegada que gentola com Aznar o este obrin la boca, nâixen 3 nacionalistes "perifèrics".

En fi, Bragas Locas, si lo teu és escriure i ho fas bé, no et plenes de merda en tals declaracions i sobretot no t'aconselle ixes companyies...tot lo mal s'apega...encara que..."dime amb qui vas i et diré qui eres".