dissabte, 6 de març del 2010

Perdoneu...

Perque al final pareixeré monotemàtic, però esque... com no ser-ho si sempre són els mateixos...




Retiren una exposició fotogràfica a València davant la "censura política"

La Junta Directiva de la Unió de Periodistes Valencians, en una reunida d'urgència, ha decidit ordenar al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) la retirada immediata de la seva exposició "Fragments d'un any" davant la "censura política" que s'ha exercit amb ella. Així ho ha explicat a EFA un dels coordinadors de l'exposició i membre de la Junta Directiva de la Unió, Kai Forsterling, després que avui hagen conegut per part de l'adreça del museu, primer, i comprovat, després, que deu de les 91 fotos que integren la mostra han estat despenjades, tot just unes hores després de la seva inauguració.

Es tracta de vuit fotografies de temàtica política i dues més en les quals apareixen l'expresident del Govern José María Aznar en la seva investidura com doctor honoris causa per la Universitat Cardenal Herrera-CEU i el president de la Generalitat, Francisco Camps, amb l'arquebisbe de València, Carlos Osoro. Segons Forsterling, la retirada d'aquestes imatges obeïx a "motius polítics" per part del partit que governa la Diputació de València -titular del MuVIM- i no a una decisió directa de l'adreça del museu, a la qual s'ha informat ja de la decisió de la Junta Directiva.

No obstant això, la Unió de Periodistes deixa una porta oberta per a la negociació en cas d'una rectificació per part dels responsables d'aquesta decisió, que segons s'insisteix ha estat "política". A la reunió ha acudit una vintena dels 38 fotògrafs participants, donada la premura de la convocatòria.

Público