dissabte, 26 de febrer de 2011

DispensinPrimer de res cliqueu el quadret i quan la música comence a sonar, ja podreu llegir tranquilament lo següent:


Estimats i estimades, lectors i lectores, seguidors i seguidores, d'aquest flagrant i modern bloc. És el meu deure informar-vos de que problemes tècnics en la CPU del ordenador estàn dificultant-me la tasca d'escriure i molt més de publicar entrades. Per supost, quan aquest xicotet problema passe patireu un bombardeig massiu de entrades com a compensació.

Mentre podeu repasar altres entrades, que segur no heu vist alguna antiga del vostre interés.

Espere que es solucione ràpidament, ja he contactat amb un "amiguito del alma" i m'ha dit que l'ordinador té solució perque té unes eleccions a les que presentar-se, així que seràn les urnes qui el reiniciaràn.

Gràcies i disculpeu les molèsties.

Fi del comunicat!


Actualitzat!: Hui dimecres 2, ja està tot solucionat! Al final el poble ha absolt el virus del ordinador, pobre...

dijous, 24 de febrer de 2011

10 Estratègies de Manipulació


El lingüista Noam Chomsky va elaborar la llista de les "10 Estratègies de Manipulació" que s'utilitzen, a través dels mitjans, per a controlar-nos:

  1. L'estratègia de la distracció.
L'element primordial del control social és l'estratègia de la distracció que consisteix a desviar l'atenció del públic dels problemes importants i dels canvis decidits per les elits polítiques i econòmiques, mitjançant la tècnica del diluvi o inundació de contínues distraccions i d'informacions insignificants . L'estratègia de la distracció és igualment indispensable per a impedir al públic interessar-se pels coneixements essencials, en l'àrea de la ciència, l'economia, la psicologia, la neurobiologia i la cibernètica. "Mantenir l'Atenció del públic distreta, lluny dels veritables problemes socials, captivada per temes sense importància real. Mantenir al públic ocupat, ocupat, ocupat, sense cap temps per pensar (veure "Armes silencioses per a guerres tranquiles")


"El terror es basa en la incomunicació i l'aïllament" (Rodolfo Walsh)2. Crear problemes i després oferir solucions.

Aquest mètode també és anomenat "problema-reacció-solució ". Es crea un problema, una "situació" prevista per causar certa reacció en el públic, per tal que aquest siga el mandant de les mesures que es desitja fer acceptar. Per exemple: Deixar que es desenvolupe o s'intensifique la violència urbana (Delinqüència), o organitzar atemptats sagnants, per tal que el públic siga el demandant de, estrictes polítiques i lleis de seguretat en perjudici de la seva pròpia llibertat. O també: crear una crisi econòmica per fer acceptar com un mal necessari el retrocés dels drets socials, privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics.3. L'estratègia de la gradualitat.

Per fer que s'accepte una mesura inacceptable, n'hi ha prou aplicar gradualment, amb comptagotes, per anys consecutius (Com es ve fent amb certes privatitzacions o l'eliminació de llengües autòctones). És d'aquesta manera quines condicions socioeconòmiques radicalment noves (neoliberalisme) van ser imposades durant les dècades de 1980 i 1990: Estat de benestar mínim, privatitzacions, precarietat, flexibilitat, atur en massa, salaris que ja no asseguren ingressos decents, tants canvis que hagueren provocat una revolució si s'hagueren aplicat d'una sola vegada.4. L'estratègia de diferir

Una altra manera de fer acceptar una decisió impopular és la de presentar-la com "dolorosa, però necessària" (Com l'actual reforma a l'edat de les pensions del Govern i l'oposició espanyola), obtenint l'acceptació pública, en el moment, per a una aplicació futura. És més fàcil acceptar un sacrifici futur que un sacrifici immediat. Primer, perquè l'esforç no és emprat immediatament. Després, perquè el públic, la massa, sempre la tendència a esperar ingènuament que "després d'això tot anirà a millor i el sacrifici podrà ser evitat". Això dóna més temps al públic per a acostumar-se a la idea del canvi i d'acceptar-la amb resignació quan arribe el moment.5. Dirigir-se al públic com a criatures de poca edat o malalts mentals.

La majoria de la publicitat televisiva adreçada al gran públic utilitza discurs, arguments, personatges i una entonació particularment infantil, moltes vegades propers a la debilitat, com si l'espectador fos una criatura de poca edat o deficient mental. Com més gran siga l'engany a l'espectador, més es tendeix a adoptar un to infantil. Per què? "Si un es dirigeix a una persona com si ella tingués l'edat de 12 anys o menys, llavors, en raó de la suggestionabilitat, ella tendirà a una resposta o reacció també desproveïda d'un sentit crític com la d'una persona de 12 anys o menys anys d'edat "(veure" Armes silencioses per a guerres tranquiles").6.Utilitzar l'aspecte emocional més que reflexiu.

Fer ús de l'aspecte emocional és una tècnica clàssica per causar Shock, una mena de curt circuit en l'anàlisi racional, i finalment al sentit crític dels individus. (Exemple mostrar una vegada i una altra a víctimes d'un desastre, un atemptat o d'una crisi econòmica, per utilitzar-les com a justificant i així dur a terme "Decisions impopulars, però necessàries") D'altra banda, la utilització del registre emocional permet obrir la porta d'accés a l'inconscient per a implantar o empeltar idees, desitjos, pors i temors, compulsions, o induir comportaments ...

"L'art dels nostres enemics és desmoralitzar, entristir als pobles. Els pobles deprimits no guanyen. Res gran es pot fer amb la tristesa" (Arturo Jauretche)
7. Mantenir al públic en la ignorància i la mediocritat.

Fer que el públic siga incapaç de comprendre les tècniques que influeixen directament en éll i els mètodes utilitzats per al seu control i esclavitud. "La qualitat de l'educació donada a les classes socials inferiors ha de ser la més pobre i mediocre possible amb l'accés a la menor quantitat d'informació veritable, de manera que la distància de la ignorància que es planeja entre les classes inferiors i superiors parega, siga i es mantinga inabastable per a les inferiors "


"La majoria dels professors ensenyen fets, els bons professors ensenyen idees i els grans professors ensenyen com pensar" (Jonathan Pool)


"La ignorància és el pitjor enemic de la civilització, i la ignorància sol ser, en els seus efectes, tan malvada com la pròpia maldat" (Eugenio María de Hostos)
8. Estimular al públic a ser complaent amb la mediocritat.

Promoure al públic a creure que és "La moda" ser simple, estúpid, vulgar i inculte. Instant a tractar com a "Bicho raro" a qui pensa més del compte. ¿Irònic no? (Beléns Estébans, Rafes Mores, Johns Cobres,...)9. Reforçar l'auto-culpabilitat

Fer creure, a l'individu, que éll és l'únic culpable de la seva pròpia desgràcia, per causa de la seua poca intel ligència, mínimes capacitats, o del seu insuficient esforç. Així, en lloc de rebel.lar-se en contra de l'injust sistema econòmic en què viu, l'individu s'auto-desvalguda i es culpa, el que genera un estat depressiu, un dels efectes és la inhibició de la seva acció.10. Conèixer als individus millor del que ells mateixos es coneixen.

En el transcurs dels últims 50 anys, els avanços accelerats de la ciència han generat una creixent bretxa entre els coneixements del públic i aquells posseïts i utilitzats per les èlits dominants. Gràcies a la biologia, la neurobiologia i la psicologia aplicada, el "Sistema" ha gaudit d'un coneixement avançat de l'ésser humà, tant de forma física com psicològicament. El sistema ha aconseguit conèixer millor l'individu comú del que éll es coneix a si mateix. Això significa que, en la majoria dels casos, el sistema exerceix un control més gran i un gran poder de manipulació i utilització dels individus, més gran que el dels individus sobre ells mateixos.


dimecres, 23 de febrer de 2011

Mallorca, m'agrada!

dimarts, 22 de febrer de 2011

Menys Valencià


El Govern "Valencià" amb majoría i caciquisme pepero, torna a carregar contra el Valencià. Com si no tinguerem prou amb les reduccions d'ajudes a les editorials en Valencià, als dobladors Valencians, músics Valencians...com si no tingueren ells prou en que fan aules apart tan sols per a que aquells pares que no volen que els seus fills s'integren facen classes exclusivament en Castellà o que les línees en Valencià no es respeten en absolut... ara, en les línees en Castellà redueixen les hores de Valencià.

I per què? Simplement és una peça més al tauler de la destrucció de l'educació en Valencià. Ara no ens tanquen ni ens afusellen per ensenyar, aprendre, escriure, parlar o viure en Valencià, com a la època Franquista, ara utilitzen el poder on estàn apoltronats, i la ignorància i passotisme del poble per a poc a poc desmantellar lo que hem anat aconseguit els Valencians. Nosaltres construïm i ells destrueixen. El seu objectiu principal amb aquesta merda, és que menys gent s'integre a la cultura autòctona.

Els vots en contra de STEPV, CCOO, UGT i la Confederació de pares i mares Gonçal Anaya no han pogut frenar una iniciativa antivalenciana parida pel PP. Una altra més, vaja. Segons l'STEPV, "ja no té sentit anomenar aquests -programes d'incorporació progressiva- perquè aquesta progressivitat queda anul·lada".

Per altra banda la Presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya ha comentat, "Els programes d'ensenyament en valencià estan funcionant correctament i no veiem cap motiu per modificar-los. La Generalitat Valenciana ha de vetllar per la promoció del valencià com a llengua oficial del País Valencià, en el cas que ens ocupa, en l'àmbit de l'ensenyament".

Lo que modifica concretament la nova basura/mesura és l'article 10 que permet l'extensió progressiva del valencià com a llengua d'ensenyament a partir del tercer curs de primària. O siga, que tan solo se debe dar clase en lengua cristiana y no en lengua de bárbaros, en este, el destino en la unión de lo universal.

Ja només falta que tornen a enviar inspectors per saber si s'estudia exclusivament en Castellà, perdó, en Espanyol...

Volem TV3


Milers de persones es manifestaren a València per TV3. Es van sumar més manifestacions a favor de la cadena a Alacant i Castelló, com també es van solidaritzar a Barcelona.

Convocats per la plataforma "Sense Senyal", els manifestants han cridat consignes com "Volem TV3", "No a la manipulació", "Camps o democràcia" o "El president a Picassent". També van ambientar les manifestacions amb passacarrers i xarangues i inclús muixerangues, per després llegir un manifest sobre la reciprocitat, la llibertat d'expressió, la cultura i la democràcia. Manifestacions sempre constructives, pròpies d'un poble que construeix cultura i no la destrueix com des de fa temps va duguent-se a terme des del nacionalisme espanyol.

Sobre ser un dilluns laborable o estar organitzada amb tant poc de temps, milers de persones van omplir la plaça de la Mare de Déu a València des de les 19h el dia 21 de febrer en protesta per la persecució continuada i el setge a la nostra cultura, utilitzant manipuladament les lleis per censurar televisions públiques.

Molts manifestants eixiren també al carrer a Castelló o encara que ploguent a Alcoi.

Aci teniu uns pocs videos de les manifestacions:


Manifestació a Castelló.
Manifestació a València.
Manifestació a Alcoi.
Manifestació a Barcelona.

dilluns, 21 de febrer de 2011

Feta la reunió dels Paletes.

Els preciats trofeus.


Finalment el passat dissabte 19 de febrer es va dur a terme la prestigiosa entrega de premis als millors blocs de les comarques centrals del País Valencià a la famosa Casa de la Cultura d'Alcúdia de Crespins, una grandiosa gala organitzada per el Penjoll Art de Paraula i l’Associació Eco-Cultural La Garrofera.


The Toni's

El lliurament va estar presentat per Toni Espí i Toni de l'Hostal, coneguts profesionalment com The Toni's, fent una impoluta i perfecta presentació tant de les actuacions de l'elenc d'artistes que actuaven a l'acte d'entrega, com dels premiats. Encara que també van rebre l'ajuda del nostre estimat "presidente" i d'un simpàtic abad.


Josep Lluís Abad i el President Frank de Corrüptia


A l'acte es van presentar un gran nombre de persones de totes les edats que varen disfrutar amb unes actuacions de gran qualitat, des de la banda Terra del Foc fins a la gran actuació del afamat Pep Gimeno Botifarra que ens va oferir part de la nostra cultura com només éll sap fer. També amb les actuacions de Mi Sostingut amb la seua cançó d'amor i la millor actuació de totes sense cap lloc a dubtes, la de la gran The Mateta de Fenoll Faulk Band que va fer les delicies de tot el món amb el seu depurat art, siguent candidats als Premis Grammy.


Mi Sostingut

Terra del Foc

The Mateta de Fenoll Faulk Band

Pep Gimeno


Tot açò per passar una bona estona, agradable i sobretot molt divertida, coneixer personalment alguns autors dels blocs que llegim a la xarxa i entregar els premis als següents blocs:


BLOC REVELACIÓ: Imatges d'un poble (Castelló de Rugat)
EDUCACIÓ, CIÈNCIA I TECNOLOGIA: Pols d'estels
PENSAMENT, ÈTICA I POLÍTICA: Sota la Creueta
ACTIVISME I ASSOCIACIONS SOCIOCULTURALS: Cremats
ART I AUDIOVISUAL: Terra del Foc
INFORMACIÓ I NOTÍCIES: Beniarrés al dia
ACTIVITATS FÍSICOESPORTIVES: La meua manera de perdre el temps
LITERATURA: Filant Prim
HUMOR: Cogitationes uariae
MEDIAMBIENTAL: Menuda Natura
MISCEL·LÀNIA: Com Cagalló per Sèquia!! SI, ESTE!


Al acabar, l'organització va convidar a una boníssima coca en llanda que va ser completament arrasada i a un poc de Misteleta. També hi havía un stand per comprar llibres o Cd's de música i un altre amb xapes i teles reivindicatives de "No al Macroabocador" que no vaig comprar per tindre-la des de fa mesos.

Per la meua part, donar moltes gràcies a tots els que em vareu votar per passar la primera fase i al jurat per elegir-me com a finalista. També als organitzadors dels premis i a tots els que entreu aci, per supost.

Personalment m'ho vaig passar de puta mare, si, de puta mare a l'entrega de premis, va ser molt divertit, encara que patira a l'hora de recollir el premi i em quedara en blanc a l'hora de fer el discurset...a l'altra millor! haha

Lo dit, moltes gràcies a tots i enhorabona a tots els altres premiats. I als que van participar però no varen ser premiats que no es desil.lusionen ja que la seua tasca és boníssima!

Gràcies i fins després!
*Fotos del Penjoll